Rotterdam wil afgelast Eurovisie Songfestival ook volgend jaar organiseren

  • vrijdag 24 april 2020
  • Willem de Waard

Rotterdam wil het afgelaste Eurovisie Songfestival ook volgend jaar organiseren. De gemeenteraad van de Maasstad heeft daar toe besloten. Het evenement zou van 12- t/m 16 mei plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle grote evenementen tot 1 september geannuleerd en werd door de European Broadcasting Union (EBU) besloten het Songfestival naar 2021 te verschuiven. De verwachting was al dat Rotterdam het Songfestival nogmaals zou willen organiseren. De meewerkende organisaties zoals Ahoy en de NPO hadden die hoop al uitgesproken.

Rotterdam Ahoy reageert dan ook verheugd op het nieuws dat de gemeenteraad positief staat over het organiseren van de 65e editie van het liedjesevenement. De afgelopen weken heeft de projectorganisatie van het Eurovisie Songfestival vanuit de publieke omroep zich gericht op de afwikkelingen rondom het afgelaste evenement van komende maand. Tegelijkertijd worden al weer voorbereidingen getroffen op de mogelijke organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2021 in Rotterdam. Dit kost de gemeente overigens wel zo'n 6,7 miljoen bovenop de al gemaakte kosten van 15 miljoen.

Of het Songfestival daadwerkelijk in Rotterdam plaats gaat vinden is nog niet helemaal zeker. Om hierover definitief uitsluitsel te kunnen geven moeten de NPO, NOS en AVROTROS eerst een aantal organisatorische, productionele en financiële vraagstukken beantwoorden. Zij hopen hier in de loop van mei uitsluitsel over te kunnen geven. Het Songfestival wordt georganiseerd in het land dat het jaar ervoor heeft gewonnen. Eerder werd al duidelijk dat Jeangu Macrooy ook in 2021 Nederland zal vertegenwoordigen. Hij zal dan echter wel een nieuwe song moeten aandragen omdat het niet is toegestaan zijn aanvankelijke song in te zenden. Dat geldt overigens voor alle landen en deelnemers. Het is niet verplicht om volgend jaar dezelfde artiest deel te laten nemen.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 24 april 2020