Tandartsen en mondhygiënisten mogen reguliere zorg hervatten

  • woensdag 22 april 2020
  • Willem de Waard

Tandartsen en mondhygiënisten mogen vanaf vandaag (woensdag 22 april) de reguliere zorg hervatten. De mondzorgkoepels hebben daartoe een leidraad opgesteld zodat dit op een gepaste en verantwoorde manier kan gebeuren.

Niet-coronapatiënten kunnen per direct weer bij de tandartsen en mondhygiënisten terecht. Iemand met een COVID-19-besmetting kan dat alleen in een uiterst spoedgeval. In de praktijken gelden strenge maatregelen. Zo moet het personeel zich goed beschermen door een mondkapje en beschermende kleding te dragen. Patiënten moeten zoveel mogelijk alleen komen en zo kort mogelijk in de wachtruimte verblijven. In de wachtruimte moet een eventueel koffieapparaat worden uitgeschakeld en moeten tijdschriften en speelgoed verwijderd worden. Ook daar moet de 1,5 meter afstand in acht worden genomen. Dit moet door stoelen uit elkaar te plaatsen. De stoelen moeten bovendien regelmatig worden schoongemaakt.

Vorige week al bleek dat veel mondzorgpraktijken van plan waren om de deuren per 20 april weer te openen. Dat voornemen was gebaseerd op het besluit van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om niet-spoedeisende zorg tot deze dag op te schorten. Uiteindelijk is hiermee gewacht tot na de persconferentie van dinsdag 21 april.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 22 april 2020