Bouwmarkten doen goede zaken door kluswoede van thuiswerkers

  • dinsdag 31 maart 2020
  • Willem de Waard

Nu het overgrote deel van de bevolking noodgedwongen thuiszit stijgt de omzet van de Nederlandse bouwmarkten explosief. Vorige week steeg de omzet met ongeveer 50% ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook supermarkten hadden het vorige week nog altijd drukker dan normaal.

De omzet van bouwmarkten komt zelfs 6 procent hoger uit dan de week van Hemelvaartsdag vorig jaar. Dit is doorgaans de week waarin Nederlanders massaal de weg naar de bouwmarkten vinden voor klusjes in en rondom het huis. De bouwmarkten hebben het drukker omdat een groot deel van de Nederlanders thuiswerkt of zelfs helemaal niet werkt door de uitbraak van het coronavirus.

Zij grijpen de kans aan om het huis eens op te knappen. Nederlanders weten ook de supermarkten weer goed te vinden. Ondanks een afname van de omzet in vergelijking met de week ervoor toen er massaal gehamsterd werd. De verkopen lagen ruim 25 procent hoger dan in dezelfde week vorig jaar. Net als de voorgaande week worden met name groenteconserven, diepvriesgroenten, rijst en pasta veel meer verkocht. Ook lijken Nederlanders hun extra tijd thuis in te vullen met het bakken van taarten en koekjes. Volgens het CBS ligt de omzet van de productgroep 'zetmeel en mengsels van bakkerijproducten' 160 procent hoger vergeleken met vorig jaar.

De verwachting is dat de tuincentra de komende weken ook gaan profiteren van de ontstane situatie. Zeker als de maatregelen langer gaan duren en het weer gaat meewerken zullen veel
mensen hun tuin gaan aanpakken.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 31 maart 2020