Livestreams om je door de quarantaineperiode te helpen

  • donderdag 26 maart 2020
  • Willem de Waard

We hadden allemaal zoveel leuke dingen gepland totdat de coronacrisis kwam. Het gevolg hiervan is een noodgedwongen ophokplicht. Thuiszitten dus;
geen concerten meer en een live scene die stil ligt. De noodzaak om muzikanten, liefst ook direct financieel, te steunen zal iedereen begrijpen nu een belangrijke inkomstenbron, optredens, plotsklaps is weggevallen.
.

Gelukkig zijn er in deze crisistijd spontane initiatieven ontstaan waarbij veel organisaties en muzikanten concerten naar de woonkamer brengen. Muzikanten zullen zich hierdoor dan ook meer dan ooit op hun eigen (social) media bereik moeten richten om hun ‘echte’ én potentiële fans te kunnen bereiken. Hopelijk leidt deze crisis, ondanks alles, ook tot professionalisering op dit vlak en raden we iedereen aan het online aanbod van scholing op dit gebied juist nu aandacht te geven.

Er zijn vele livestreams waar je vanaf de bank van kan genieten, waar jezelf onderdeel van kunt zijn en belangrijker nog; waarmee je muzikanten kan supporten. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

FOMO Rotterdam
FOMO, opgericht door én voor studenten, richt zich op kunst & cultuur binnen het nachtleven en geeft makers een plek om hun creaties te exposeren. Daarbij combineren ze kunst met getalenteerde dj’s. FOMO heeft een livestream opgezet waarbij je een muzikale reis kunt verwachten van disco tot breaks, house naar electro, techno en meer.

Rietveld Thuistheater
serie: Sommerhus
Het Rietveld Theater heeft #Thuistheater gelanceerd. Dat is een initiatief om artiesten te helpen de coronacrisis door te komen. De opbrengst van de kaartverkoop gaat grotendeels naar de artiest. Artiesten kunnen zich aanmelden via de site van Rietveld Theater.Het Rotterdamse duo Sommerhus kneedt elementen van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde samen tot een eigen geluid en trapt deze Thuistheater serie
af. De livestream start op donderdag 26 maart om 20:00 via deze link.

Anti Corona Party

Na het succes van vorig weekend zullen de dj’s van The Forever 27 Club op zaterdag 28 maart vanaf 21:00 uur vanuit hun studio de meest fantastische ‘guilty pleasures’ draaien. Normaal draaien Tom en Quin de beste ‘guilty pleasures’ op hun Welcome To The Guilty Pleasure Dome clubavond in Rotown en de Boterwaag in Den Haag. Aangezien die avonden allemaal zijn afgelast tot 1 juni en de mannen toch niets te doen hebben op hun zaterdagavond, streamen ze opnieuw gratis hun Welcome To The Guilty Pleasure Dome Anti Corona Party rechtstreeks je woonkamer in via deze link.

Corona Talks

Platform FaceCulture lanceert in deze tijden speciale Corona Talks om artiesten te supporten. Tijdens de eerste afleveringen ging FaceCulture in gesprek met o.a. Hendrik Jan Bökkers van Bökkers, Ed Struijlaart en Pax The Humanoid.

Quarantine Concerts NL

Op Facebook kun je op Quarantine Concerts NL terecht voor allerlei livestreams van muzikanten. Opgericht met het doel om muziek te sharen en alsnog artiesten te kunnen zien.

PRSPCT – Quaranstream Broadcast
Het Rotterdamse label PRSPCT maakt deze quarantaine periode wat minder saai door dagelijks uitzendingen van veel van hun artiesten te doen via een speciale PRSPCT Recordings Quarantine Live Broadcast page. Het volledige speelschema vind je hier

De Kroepoekfabriek Livestreams

Normaal kun je in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen terecht voor concerten en clubnachten, maar nu heel even niet. Toch gaat de Kroepoekfabriek verder, met livestreams! Ben je artiest of een nieuwe maker en wil je samenwerken met het Vlaardingse podium? Klop bij ze aan en stuur een mail! De livestreams zijn te volgen via de Kroepoekfabriek Facebook, hierop zijn ook de streams die al geweest zijn te zien.

BIRDtv: club lonely
BIRDtv komt naar je huiskamer. Via een livestream tune je wekelijks in op alle goodness die je van BIRD gewend bent: van (hygiënische) jamsessions tot de fijnste selections van Rotterdamse dj’s. Dus; stay inside, was je handen en tune op vrijdag en zaterdag in voor je dosis BIRD.

Corona Concerts
De site Corona Concerten geeft een actueel overzicht van wie, wanneer en via welke pagina. Ga je zelf een (thuis)concert streamen? Vanuit je studio, je woonkamer of achtertuin? Geef het aan ze door en laat het ons natuurlijk ook weten!

The Kik Livestream op Facebook

Vorige week deed The Kik al een livestream en dat doen ze komend weekend gewoon weer opnieuw! Om 20:30 is The Kik met een The Beatles Top 10 livestream te zien. Geef je favoriete Beatles nummer op via hun Facebook page en zij spelen de tien meest gekozen liedjes.

#BLAIZEITUP Quarantine Party Invites

De Kungfu Master at the Milky Way parties, DJ BLAIZE, gaat tijdens deze quarantaine elke dag live op Facebook tussen 16:00–17:00 met een special guest. Good vibes only! Tune in en ontdek nieuwe sounds in je eigen woonkamer!

HomeBaseGigs.com
De site HomeBaseGigs is een onafhankelijk platform dat intieme live-optredens van je favoriete artiesten op video brengt en je daarbij de mogelijkheid biedt om ze financieel te ondersteunen. De streams zijn via de site ook terug te kijken. Met o.a. streams van Mark Ritsema, Katie Kruel en Dan Donelly van The Levellers.

Tripsteam – Apocalypse FM

Via de Facebook pagina van Triphouse Rotterdam zijn dagelijks livestreams te bekijken.

STOOR – Stay Home Soundsystem
 

Ook het laboratorium voor elektronische muziek STOOR zend de komende tijd regelmatig livestreams uit via hun Facebook-page. De streams die geweest zijn, zijn daar ook terug te checken. Sessies met David Vunk, Mad Miran, Noneoftheabove, Animistic Beliefs en meer.

Kings Of AM

Site in ontwikkeling waarop o.a. ErnstUndManny met “Lot’s of music, aerobics, dancing, small talk and crazy stuff” vanuit hun Rotterdamse huiskamer uitzenden.

Tenslotte

Er zijn natuurlijk nog veel meer livestreams te checken, zoals bands die via hun eigen page livestreams houden. Natuurlijk is het niet hetzelfde als live een concert bijwonen, maar aanpassen is nodig en bovenal is het zeker nu een belangrijk middel om met elkaar de muziekscene te blijven supporten. Dus geef al die bands een ‘like’, abonneer je op hun Youtube kanaal, check hun livestreams, meld je met jouw band aan bij een passend platform en spread the word.

Bron; Popunie Rotterdam

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 26 maart 2020