Shoarmazaak Reigerlaan Capelle tijdelijk gedwongen gesloten door burgemeester

  • donderdag 26 maart 2020
  • Peter van Embden

Shoarmazaak Shalom aan de Reigerlaan wordt tijdelijk gedwongen zijn deuren te sluiten, omdat de eigenaar zich niet aan de voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus hield. Burgemeester Oskam gaf eerder aan streng te gaan handhaven op de naleving van de regels.

Vanwege de coronacrisis moeten alle eet- en drinkgelegenheden gesloten blijven, maar mogen wel eten laten afhalen of bezorgen. Handhaving Capelle trof vrijdag 20 maart zeven mensen aan die aan de bar zaten te drinken. Zij kregen een waarschuwing en werden weggestuurd. Woensdag 25 maart herhaalde zich het.  Aan het begin van de avond zaten er opnieuw zeven mensen aan de bar die er niet waren om iets af te halen. De zaak is vervolgens door Burgemeester Oskam per direct gesloten.

De sluiting is niet van lange duur, schrijft het AD. Donderdagochtend mag de tent weer open van de gemeente. "We kiezen ervoor om de ondernemer nog een laatste kans te geven", verklaart een woordvoerder van de gemeente. "Het signaal dat dit echt niet kan, moet duidelijk zijn. Ook krijgt hij een boete, dat gaat via het Openbaar Ministerie. Het gaat hier om de gezondheid van mensen. De burgemeester kan via de noodverordening optreden. En dat doet hij ook."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 maart 2020