Enorme toename online bestellingen en wenskaartjes

  • woensdag 25 maart 2020
  • Willem de Waard

Door de overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus is er een explosieve stijging waar te nemen in het aantal online bestellingen in Nederland. De drukte gecombineerd met maatregelen als contactloos bezorgen en het hoge ziekteverzuim kan lokaal tot vertraging leiden waarschuwen de bezorgdiensten.

PostNL, UPS, DHL en DPD constateren dat er meer pakketjes bezorgd worden doordat consumenten minder de straat op gaan en veel fysieke winkels hun deuren hebben gesloten. Consumenten bestellen daardoor veel meer spullen online. Naast de toename van het aantal bestelde pakketjes ziet men ook dat er meer kaarten worden verstuurd dan normaal. Volgens de postbezorgers is die stijging te verklaren doordat mensen willen laten weten dat ze aan elkaar denken in deze moeilijke tijd.

De bezorgdiensten benadrukken dat de bezorging momenteel nog volgens plan verloopt maar dat de drukte op korte termijn voor vertraging zal gaan zorgen. Dit komt dan enerzijds door de maatregelen om aan de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te voldoen en anderzijds door het het hogere ziekteverzuim onder het personeel.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 25 maart 2020