NL-ALERT: "Bescherm uzelf en de mensen om u heen!"

  • zondag 22 maart 2020
  • Lars Wijnhoven

Zojuist ontving Nederland een NL Alert als nadrukkelijk verzoek om afstand te blijven bewaren. Dit weekend werd duidelijk dat, ondanks de maatregelen van het RIVM, mensen naar buiten gingen tijdens het mooie weer. Filmpjes op social media van de afgelopen dagen waarin mensen fysiek contact hebben tijdens sportactiviteiten en wandelingen waar geen afstand wordt gehouden, zijn vermoedelijk de aanleiding voor deze extra NL-Alert.

Luister ook: "Burgemeester Han Weber over de situatie rond het coronavirus"


Gister meldde het RIVM dan er op dit moment 637 nieuwe patiënten in Nederland zijn bijgekomen die positief zijn getest op het COVID-19 virus. Sinds de afgelopen dagen is er een exponentiële stijging zichtbaar en dit zorgt voor een zorgelijke situatie. In totaal staat de teller op 3631 positief geteste personen en inmiddels zijn er 30 patiënten overleden. Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel uitte eerder deze week zijn zorgen over mooie zonnige dagen dit weekend:

"Buiten spelen mag. Wat je wel ziet is dat er grote groepen samen komen en dat is niet goed. Het is belangrijk dat we afstand houden"

Burgemeester Peter Oskam (Capelle ad IJssel)


Gister in IJssel-Nieuws benadrukte ook Burgemeester Han Weber al om rekening te blijven houden met de afstand tussen mensen:

"De buitenlucht is altijd beter dan de binnenlucht, maar houd ook daar een beetje die afstand in acht!"

Burgemeester Han Weber (Zuidplas)

Het RIVM blijft benadrukken dat de maatregelen zoals afgeroepen van kracht blijven en juist nu belangrijker dan ooit zijn om op te volgen:

Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt


Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 maart 2020
Geen andere berichten van 2020-03-22 gevonden.