Eurovisie Songfestival gecancelled

  • donderdag 19 maart 2020
  • Willem de Waard

Zoals al een tijdje in de lucht hing gaat het Eurovisie Songfestival dat van 12- tot en met 16 mei in Rotterdam zou plaatsvinden niet door.  Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) woensdag 18 maart besloten.

Duncan Laurence won vorig jaar het songfestival. Daarmee kreeg Nederland de organisatie voor dit jaar in handen. Rotterdam Ahoy zou op 12, 14 en 16 mei het toneel zijn van het grootste liedjesfestijn ter wereld met zanger Jeangu Macrooy als Nederlandse troef. 

Reden voor de afgelasting is het coronavirus dat steeds verder om zich heen grijpt. Het kabinet besloot vorige week om tot begin april evenementen met meer dan honderd mensen af te gelasten. De EBU noemt de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers van groot belang. Evenals de situatie in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

De organisatie is met de omroepen en de gemeente Rotterdam in gesprek om het liedjesfestijn te verplaatsen naar een nader te bepalen moment volgend jaar. De gemeente Rotterdam en omroepen NPO, NOS en AVROTROS zeggen begrip te hebben voor de moeilijke beslissing en het een verstandig besluit te vinden.

Veel evenementen zijn afgelast. Naast het songfestival gaan ook de marathon van Rotterdam op 5 april en de Roparun (eind mei) niet door. Ook veel Koningsdagfestiviteiten op en rond 27 april zijn van de kalender verdwenen.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 19 maart 2020