Tweede coronapatiënt in Capelle

  • donderdag 19 maart 2020
  • Philip van Es

Er is een tweede coronapatient in de gemeente Capelle aan den IJssel gerapporteerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het eerste geval werd woensdag gemeld. In Nederland zijn in totaal 2.460 mensen positief getest op het COVID-19 virus.

Meer gevallen
Capelle aan den IJssel heeft momenteel twee coronapatiënten, maar het RIVM waarschuwt dat er waarschijnlijk meer coronapatiënten zijn. Het RIVM meldt dat er per 100.000 inwoners 3 coronapatiënten zijn in de regio Capelle. Capelle heeft ongeveer 67.000 inwoners. Om verschillende gemeentes met elkaar te kunnen vergelijken, worden de berekeningen van het RIVM aangehouden. Dit betekent dat er omgerekend 2 gevallen van het coronavirus gemeld zijn.

Vergelijking
In vergelijking met omringende gemeente heeft Capelle aan den IJssel relatief weinig coronapatiënten. Zuidplas heeft, net als eerder deze week nog steeds geen geregistreerde coronapatiënten. De gemeenten Krimpen aan den IJssel (6,8 patiënt per 100.000 inwoners), Krimpenerwaard (8,9) en Rotterdam (12,6) hebben aanmerkelijk meer patiënten.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 maart 2020