Noodverordening van kracht in Capelle

  • donderdag 19 maart 2020
  • Rob Nieuwveld

Voor de hele Rotterdamse regio, waaronder Capelle aan den IJssel geldt sinds dinsdag 17 maart een noodverordening vanwege het coronavirus.  Het gaat om de maatregelen die zondag werden afgekondigd door ministers Bruins en Slob. Scholen en kinderdagverblijven blijven dicht tot en met 6 april. Dat geldt ook voor eet- en drinkgelegenheden, sportclubs, seksclubs en coffeeshops. Evenementen met meer dan honderd mensen zijn verboden. 

"Met deze noodverordening geeft de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vorm aan de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor de regio", meldt de veiligheidsregio. "Zowel politie als de gemeente kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening."

De noodverordening vermeldt ook welke samenkomsten van meer dan 100 personen verboden zijn. Het gaat daarbij in ieder geval om evenementen, demonstraties, besloten (huwelijks)feesten, musea, theaters, concertzalen en speelautomatenhallen. Dit verbod gaat niet over de dagelijkse gang van zaken in het openbaar vervoer en in gebouwen van overheids- en zorginstellingen.

Overtreding van de regels wordt bestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of een boete van maximaal € 4.350.

De regels gelden in Rotterdam, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 maart 2020