Minder treinen in spits op Capelle Schollevaar

  • dinsdag 17 maart 2020
  • Philip van Es

De Nederlandse Spoorwegen heeft besloten vanaf zaterdag 21 maart landelijk drastisch minder treinen in te zetten. Hierdoor vervallen de meeste intercity's, stoptreinen rijden nog wel. De NS neemt de maatregel in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Voor het station Capelle Schollevaar betekent dit de spitstreinen zullen vervallen. De reguliere treinen die vanaf Capelle Schollevaar vertrekken, blijven in beide richtingen twee keer per uur rijden. De intercity's in onze regio zullen niet meer rijden. Ook de landelijke nachttreinen vanaf Rotterdam en Schiphol komen te vervallen.

Noodzaak
De NS acht de maatregel noodzakelijk om de betrouwbaarheid van de dienstregeling te kunnen waardborgen. Het spoorwegbedrijf heeft met veel ziekmeldingen te kampen onder het personeel. NS-topman Roger van Boxtel laat aan de NOS weten: "De huidige situatie vraagt veel van ons allemaal. Zeker nu we weten dat dit virus lagere tijd in ons land aanwezig is, moeten we alle zeilen bijzetten om te zorgen dat dokters, hulpverleners en mensen die echt moeten reizen de trein kunnen pakken."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 maart 2020