Eerste coronapatiënt in Capelle

  • dinsdag 17 maart 2020
  • Thomas Bresser

In Capelle aan den IJssel is de eerste coronabesmetting gemeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ook de gemeente Capelle aan den IJssel bevestigt de eerste coronapatiënt, bij monde van woordvoerder Bert Tielemans. "Er is één patiënt in quarantaine geplaatst in de gemeente. Hij zit samen met familie in thuisquarantaine."

Meer gevallen
Op dit moment is er dus 1 besmetting bekend. Het RIVM meldt dat het daadwerkelijke getal waarschijnlijk hoger ligt, onder andere door het tekort aan testen en mensen die zich niet melden of laten testen. Het RIVM gaat uit dat er per 100.000 inwoners 1,5 coronapatiënten zijn. Capelle heeft ongeveer 67.000 inwoners. Om verschillende gemeentes met elkaar te kunnen vergelijken, worden de berekeningen van het RIVM aangehouden.

Andere gemeenten
Uit de huidige gegevens van het RIVM blijkt dat er in Capelle aan den IJssel ten opzichte van omringende gemeenten relatief weinig besmettingen zijn. Alleen in de gemeente Zuidplas zijn nog geen besmettingen gemeld. De gemeentes Rotterdam (6,4 besmettingen per 100.000 inwoners), Krimpen aan den IJssel (3,4) en Krimpenerwaard (7,1) hebben hogere percentages van coronabesmettingen. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 maart 2020