Lege straten in Capelle: tot 6 april alle scholen en horecagelegenheden gesloten

  • zondag 15 maart 2020
  • Sjoerd de Graaff

In een persconferentie met Ministers Bruins en Slob om 17:30 is aangekondigd dat alle scholen, kinderopvangcentra en 'eet- en drinkgelegenheden' in Nederland vanaf 18:00 vandaag moeten sluiten, minstens tot 6 april.

De maatregelen moeten voorkomen dat de verspreiding van het coronavirus in dit tempo doorgaat. Er wordt volgens de ministers hoge prioriteit gegeven aan eindexamenleerlingen. Zij krijgen komende week meer informatie over de situatie. De maatregelen die universiteiten en hogescholen hebben genomen, worden tot 6 april verlengd. 

Voor kinderopvangcentra en scholen geldt dat alleen kinderen worden toegelaten van ouders met vitale beroepen. Docenten wordt opgeroepen alsnog naar hun werk te komen, om zich bijvoorbeeld te bezigen met het aanbieden van online lesmateriaal.

Het CBR heeft afgekondigd alle praktijk- en theorie-examens te annuleren tot en met tenminste 31 maart. 

Eerder liet het IJsselland Ziekenhuis weten alle niet-spoedeisende zorg af te zeggen. Ook gemeente Capelle aan den IJssel kondigde eerder maatregelen aan. Zo worden in Capelle alle geplande raad- en commissievergaderingen, bewonersbijeenkomst en WOP-vergaderingen in maart verschoven naar een later moment. De balies van de gemeente, in lijn van de maatregelen van het Kabinet, open. Bibliotheek aan den IJssel is ook gesloten.

Burgemeester Han Weber van Gemeente Zuidplas vertelt. "De overheid heeft weer nieuwe maatregelen afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen gelden nu tot en met 6 april.
Ik realiseer me dat dit best ingrijpend kan zijn voor uw leven, maar ik roep u op om naar de letter en de geest van deze maatregelen te leven. Ook in de hoop dat we over een aantal weken ons normale leven weer kunnen hervatten
.".

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 maart 2020