VVD wil dat gemeente de domeinnaam capelle.nl gaat gebruiken

  • dinsdag 10 maart 2020
  • Sjoerd de Graaff

De gemeente Capelle aan den IJssel gebruikt voor haar website en e-mailadressen de domeinnaam capelleaandenijssel.nl. De VVD in Capelle vindt dat deze lange domeinnaam de gemeentelijke website minder toegankelijk maakt én minder gebruiksvriendelijk. 

De Capelse VVD vraagt aan het gemeentebestuur of zij de domeinnaam Capelle.nl over kan nemen van de gemeente Waalwijk, de huidige eigenaar.

"Voor de VVD zijn toegangelijke en gebruiksvriendelijke communicatiekanalen van overheden essentieel. Een kortere domeinnaam heeft veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid voor Capellenaren met dyslexie, maar ook gemakkelijker in te typen webadressen op folders van de gemeente."

Het College van burgemeester en wethouders zoekt nu op verzoek van de VVD uit wat de goedkopere optie is; domeinnamen zijn namelijk niet gratis. Een van de opties is om alles over te zetten naar www.capelle.nl, waarbij www.capelleaandenijssel.nl enkel nog doorlinkt naar www.capelle.nl, zowel voor de mailadressen als de website. Een andere optie is om capelle.nl door te linken naar capelleaandenijssel.nl.

Mels Landzaad voegt daar aan toe:

Van belang is natuurlijk dat capelleaandenijssel.nl benaderbaar blijft, omdat dit web/e-mailadres bij veel mensen bekend is.

Volgens het Brabants Dagblad heeft gemeente Capelle aan en IJssel de domeinnaam al blijkt uit een reactie op bd.nl:

De gemeente Waalwijk heeft het uitgezocht en concludeert: Waalwijk was ooit eigenaar, maar is dat allang niet meer. ,,Die domeinnaam hebben we jaren geleden al overgedaan aan de gemeente Capelle aan den IJssel. Waarom Capelle aan den IJssel de naam niet gebruikt, weet ik natuurlijk niet, maar zij betalen in ieder geval de facturen voor die domeinnaam.”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 maart 2020