Optreden Poolse band Moonrise uitgesteld naar 19 april

  • dinsdag 3 maart 2020
  • Willem de Waard

Zondag 19 april staat 't Blok in Nieuwerkerk a/d IJssel weer in het teken van een Progfrog concert. Die middag is een optreden te zien van de Poolse neo-progressieve rockband Moonrise dat door de coronacrisis op zondag 15 maart ging doorgang kon vinden.

Moonrise is het project van multi-instrumentalist Kamil Konieczniak uit Polen. Zijn instrumentale vaardigheden, die hij op jonge leeftijd en interesse in muziek opdeed, resulteerden in het maken van composities op drie albums; 'The Lights of A Distant Bay' (2008), 'Soul's Inner Pendulum' (2009) en 'Stopover-Life' (2012).

Momenteel werkt hij samen met de zanger Marcin Staszek, met wie hij het vierde album getiteld 'Travel Within' opnam. Het album werd uitgebracht op 3 juni 2019. De stijl van MOONRISE is een mix van invloeden van bands als Genesis, Marillion en IQ met melodieuze AOR, die atmosferische Neo Progressive rock produceert die zachtjes van begin tot eind stroomt. In sommige nummers presenteert Marcin ons ook een hardere rand met enkele bijna metalische accenten. Verwacht geen radicale veranderingen, maar het uitstekende gitaarwerk en de weelderige keyboards maken van hun album een interessante ervaring. De teksten in het Engels zijn gebaseerd op de persoonlijke ervaring en gevoelens van de auteur - voornamelijk Lukasz Gall. Moonrise is een goede band voor prog-fans die geïnteresseerd zijn in de dromerige en ambient kant van Neo Prog.

Kaarten voor het evnement op Zondagmiddag 19 april zijn in de voorverkoop te verkrijgen voor 12,50. Aanvang 15.00 uur. 't Blok is gevestigd aan het IJsermanpad 1 in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Luister ook iedere zaterdag tussen 12.00-14.00 uur naar het programma Zwaardvis van Omroep Zuidplas en Radio Capelle om op de hoogte te blijven van de concerten in 't Blok.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 maart 2020