Sunfire & Ragmob in CAPSLOC en te horen in Zwaardvis 14 maart

  • maandag 24 februari 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 14 maart staat er een dubbelconcert op het programma in poppodium CAPSLOC in Capelle a/d IJssel. En het leuke aan dit evenement is dat beide bands voorafgaand aan hun optreden 's-middags tussen 12.00-14.00 uur al te horen zijn in het alternatieve muziek- en informatieprogramma Zwaardvis bij Radio Capelle en Omroep Zuidplas. Naast muziek van beide bands is een interview te horen met zowel Sunfire als Ragmob.

SUNFIRE

De Western Folk van SUNFIRE heeft een onmiskenbaar eigen geluid, een unieke en krachtige mix van folk, americana, roots, rock en bluegrass. De vijfkoppige band groeide in de afgelopen twee jaar uit tot een populaire en geliefde live act met maar liefst zeventig optredens in Nederland, België en Duitsland.De kracht van hun muziek, de rauwe vocals en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën op viool, gitaar, banjo, bas en drums
zorgen voor live optredens van buitenklasse. Al met al een combinatie die geen muziekliefhebber onberoerd laat.

RAGMOB
De roots van Americana! Het vijftal Ragmob speelt de muziek die voorheen alleen nog uit krakende radiootjes kwam. Semi- of helemaal akoestisch, op de originele instrumenten. Banjo, accordeon, akoestische gitaar, viool en staande bas dus, met daarnaast veel aandacht voor de driestemmige vocalen. Dynamiek en instrumentenpartijen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt. De Scheveningse superband staat erom bekend elk publiek aan het dansen te krijgen. Van kinderen tot oude van dagen en van de meest chauvinistische fransoos tot aan een touringcar Japanse diplomaten het dondert niet, ze krijgen allemaal de boogie in de benen van Ragmobs aanstekelijke muziek. Naast old-time classics van o.a. Bob Wills, Hank Williams senior en Johhny Cash, is de laatste jaren een flink repertoire aan eigen werk bijgekomen. Deze juweeltjes van Ragmob makelij, aangevuld met een aantal vertolkingen van hun grote helden, zijn te bewonderen op het gelijknamige debuutalbum Ragmob dat begin 2018 is uitgebracht op het label Hering Records.

Het dubbelconcert in CAPSLOC begint om 20.00 uur. De deur gaat open om 19.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 7,50 te verkrijgen. Aan de deur is de toegangsprijs 10. CAPSLOC is gevestigd aan de Pelikaanweg 3 in Capelle a/d IJssel.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 24 februari 2020