Werkzaamheden zitten Rotterdamse Festivals dwars

  • maandag 24 februari 2020
  • Willem de Waard

De werkzaamheden in het Museumpark zitten een flink aantal Rotterdamse festivals komende zomer dwars. Door bouwwerkzaamheden kan bijvoorbeeld het jubilerende theaterfestival De Parade niet terecht op hun vaste stek. Vorig jaar ondervond het evenement ook al hinder en moest het in afgeslankte vorm plaatsvinden.

De Parade trapt haar zomertournee traditioneel af in het Museumpark voordat het doorreist naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Door herstelwerkzaamheden aan het dak van de parkeergarage onder het Museumpark en herinrichting van het evenementenplein kan het festival haar 30e editie niet vieren in de Maasstad. Er is onvoldoende plek voor de kleurrijke theatertenten en de nostalgische zweefmolen. Een alternatieve locatie bleek niet voorhanden zodat Rotterdam deze zomer geen Parade heeft.  Voor de aftrap van de Parade heeft men besloten uit te wijken naar Eindhoven.

Ook het traditionele Pleinbioscoop kan door de werkzaamheden niet terecht in het park. Het filmevenement maakt nu een rondreis door de wijken maar dan zonder groot scherm. Ook is het voor de verandering gratis toegankelijk waardoor het moeilijker wordt om uit de kosten te komen.

Het festival Rotterdam Unlimited heeft ook last van werkzaamheden en zal noodgedwongen in afgeslankte vorm plaatsvinden wegens ingrijpende aanpassingen aan de Coolsingel, Hofplein en Schiedamsedijk. Het zomercarnaval gaat wel door maar de traditionele Battle Of The Drums wordt geschrapt. Ook kan het festival geen podium plaatsen in de binnenstad. 

De organisatie van het culinaire festival Rotterdamse Kost heeft besloten om dit jaar geen editie te organiseren. Er was wel een mogelijkheid uit te wijken naar een alternatieve locatie maar de organisatie voelde daar niet veel voor vanwege de vele verhuizingen die het evenement gedurende de laatste jaren al heeft moeten ondergaan.         

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 24 februari 2020