Popfestival ODE Rotterdam Ahoy afgelast

  • woensdag 19 februari 2020
  • Willem de Waard

Het Popfestival ODE op zaterdag 21 Maart is als gevolg van het coronavirus afgelast.  Desondanks staat de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle en Omroep Zuidplas deze dag in het teken van het fenomeen tributebands . Het splinternieuwe festival ODE zou die dag voor het eerst gehouden worden in Rotterdam Ahoy. 

Popfestival ODE moest een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond en het jaar voorafgaand aan het 50 jarig bestaan van de Rotterdamse poptempel.  Kortom; een dwarsdoorsnede van 50 jaar popmuziek.

Het festival zou bestaan uit drie podia met tribute bands die niet van het origineel te onderscheiden zijn. Ook zouden diverse bekende artiesten en orkesten een ode geven aan hun mooiste popmuziekbeleving. En zou nog veel meer te beleven zijn; een foto-expo, een 60s, 70s en 80s silent disco, een bioscoop met muziekdocumentaires en een popquiz.

De organisatie van festival  beraad zich over een nieuwe datum voor het evenement. Het volledige programma zou er als volgt uitzien:

The Cavern Beatles (The Beatles)
Vipers (Queen)
Pink Project (Pink Floyd)
The Doors Alive (The Doors)
The Ultimate Eagles (Eagles)
ABBA Fever (ABBA)
Saturday Night Bee Gees (Bee Gees)
Bo Saris (Michael Jackson)
Charly Luske (George Michael)
Codarts Pop Orchestra (Disco)
Amaezing Snäke (50 jaar popmuziek)
The Beautiful Ones (Prince)
Stop Making Sense (Talking Heads)

De programmamakers van Zwaardvis hadden in de uitzending 7 maart jl.  al een interview met de organisatie om vooruit te blikken naar dit bijzondere festival en gaven uiteraard een voorproefje van wat de bezoekers te wachten zou staan op zaterdag 21 maart in Ahoy. (Het interview is elders op deze site als podcast nog terug te luisteren). In de uitzending van 21 maart hebben we een interview met de Talking Heads coverband Stop Making Sense. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 februari 2020