Medewerkers en vrijwilligers De Vijverhof zamelen 762,50 in voor Stichting Hartekind

  • donderdag 13 februari 2020
  • Sjoerd de Graaff

Onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen is hard nodig, dat vinden de medewerkers en vrijwilligers van woonzorgcentrum De Vijverhof in Capelle aan den IJssel. Samen zamelden zij 762,50 in voor de Stichting Hartekind, die dit onderzoek financiert.

Een cheque met dit bedrag werd op 30 januari jl. door Marian van Roosmalen directeur van De Vijverhof overhandigd aan de 7-jarige Mason, die al drie openhartoperaties heeft moeten ondergaan.

Afgelopen december kregen medewerkers en vrijwilligers van De Vijverhof een aantal cadeaubonnen met een waarde van 7,50 per stuk. Tijdens de kerstinstuif in het woonzorgcentrum konden zij zelf bepalen bij welke kraampjes zij deze bonnen wilden verzilveren, bijvoorbeeld voor iets lekkers van de plaatselijke supermarkt, slager of kaasboer. Een bon doneren aan de Stichting Hartekind kon ook. Dit leverde een mooi bedrag op.

Geld voor onderzoek
In Nederland worden ieder jaar 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking; de meest voorkomende aangeboren afwijking die er is. Nog geen vijftig jaar geleden overleden bijna alle kinderen met deze afwijking. Dankzij nieuwe behandelmethoden wordt meer dan 90% van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen: een beter vooruitzicht voor de 25.000 kinderen die hiermee te maken hebben. Er is meer onderzoek nodig, om alle patiëntjes te kunnen helpen.

Stichting Hartekind opgericht door ouders vanuit de patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen financiert dit levensbelangrijke onderzoek.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 13 februari 2020