Nationaal Fonds Kinderhulp zoekt collectanten

  • maandag 10 februari 2020
  • Sjoerd de Graaff

20 t/m 25 april is de nationale week van de collecte van Nationaal Fonds Kinderhulp (NFK). Het fonds is op zoek naar mensen die willen helpen om deze week tot een succes te maken. Kinderen in jouw eigen buurt worden hiermee geholpen.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Om deze kinderen te helpen is veel geld nodig. Het NFK werkt veel samen met lokale stichtingen zoals Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. De opbrengst in Capelle, Krimpen en Zuidplas is dan ook grotendeels voor Leergeld. Met jouw inspanning worden dan kinderen direct bij jou in buurt geholpen. Heb je interesse om mee te werken, stuur dan een mail naar voorzitter@leergeldijssel.nl of stuur een brief naar Leergeld Hollandsche IJssel: Meidoornveld 192 2906 AH in Capelle aan den IJssel.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 februari 2020