Opening 'Huis van de Wijk' en Kinderlab

  • zondag 9 februari 2020
  • Sjoerd de Graaff

Enthousiaste buurtbewoners, vrolijke kinderen en een glimlachende wethouder en kinderburgemeester waren er 5 februari bij toen het nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering officieel werden geopend.

In het nieuwste Huis van de Wijk aan de Reigerlaan 66 was het ’s ochtends al een enorme drukte. Ben van Waarde, die senioren laat zien wat er allemaal voor ze te doen is in Capelle, bracht taart rond op de koffieochtend voor ouderen.

Officieel geopend
Om 14.00 uur was de officiële opening door wethouder Marc Wilson, Hans Roskam (directeur Welzijn Capelle) en kinderburgemeester Naomi Vermeulen. Hans Roskam:

Dit vierde Huis van de Wijk en tweede KinderLab, allebei voor heel Middelwatering, zijn prachtig geworden. Dankzij alle betrokken vrijwilligers uit de buurt en een betrokken wethouder en gemeenteraad. Ik hoop dat er veel bewoners met buurtinitiatieven gaan komen, zodat dit Huis van de Wijk ook echt voor de Wijk is 

Elkaar leren kennen
Wethouder Marc Wilson is trots op het Huis van de Wijk en KinderLab van Middelwatering.

Het Huis van de Wijk is een heel laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Buurtbewoners kunnen hier met allerlei vragen en ideeën terecht. En het KinderLab is een hele leuke, veilige plek voor kinderen om nieuwe dingen te leren

Supervrijwilligers
De wethouder deelde nog een Capels complimentje (een oorkonde en beeldje) uit aan ‘supervrijwilliger’ Joke van Rossen voor haar grote betrokkenheid. Supervrijwilliger nummer twee, Corrie Scheffer, kreeg een mooi boeket: zij had eerder het Capelse complimentje ontvangen. Zij is al jaren actief als vrijwilliger en heeft zich ook veel ingezet voor de realisatie van het Huis van de Wijk Middelwatering.

Wens voor de buurt

Kinderburgemeester Naomi Vermeulen hing een eerste wens aan de wensenlijn: ‘een feestje voor gehandicapte kinderen’. Alle bezoekers van het nieuwe Huis aan de Wijk konden bij de opening hun wens voor de buurt ophangen, met een prijs voor de twee allerleukste wensen.Buurtbewoner Alex is zeker van plan regelmatig langs te gaan bij het nieuwe Huis van de Wijk: ‘Voor een praatje of een kopje koffie. En misschien ga ik er wel vrijwilligerswerk doen!’Het Huis van de Wijk en Kinderlab Middelwatering zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Capelle aan den IJssel, Van Cappellen Stichting, het Wijkoverlegplatform (WOP) en het Denk en Doe Mee!-fonds.

Foto: Frank de Roo

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 februari 2020