Zalmhuis heropent na verbouwing

  • woensdag 5 februari 2020
  • Sjoerd de Graaff

Zaterdag 8 februari heropent het Zalmhuis haar deuren. Het historische gebouw is recent verbouwd, volgens een nieuwe strategie van de nieuwe eigenaar Herman Hell.

De nieuwe strategie legt het Zalmhuis uit aan Radio Capelle: 

Het gebeurt altijd net buiten het gewone. Mooie herinneringen maak je niet alleen in goed gezelschap, vooral op bijzondere plekken. Dit gedachtegoed vertaalt zich naar het interieur van het nieuwe Zalmhuis. Haar eigentijdse meubilair, de opvallende muurprints en authentieke details van het pand maken de uitstraling van het restaurant minstens even iconisch als het historische gebouw zelf. Zowel in het interieur als op de menukaart staat liefde voor details centraal. Het is dan ook geen toeval dat eigenaar Herman Hell en zijn vrouw Liselore, vanElect Interiors, verantwoordelijk zijn voor de volledige inrichting van het restaurant. En dat de menukaart zich vult met excentrieke gerechten, samengesteld door chef-kok Lars Litz.

Tot voor kort was het nog mysterieus wat er daadwerkelijk zou gaan gebeuren met het rijk-historische gebouw. Naast de metamorfose van het gebouw, gaan er nog een aantal andere dingen veranderen. Zo is ook het menu aangepast.

Exclusieve zalm
Vanaf de heropening zal het Zalmhuis de meest exclusieve zalm ter wereld gaan serveren: Keta Zalm uit Alaska. Deze zalm wordt gevangen door de Yup'ik gemeenschap, ver weg van de bewoonde wereld. Deze gemeenschap vist al 10.000 jaar op de Keta zalmen die tijdens de korte zomer vanuit de zee de brede Yukon-rivier op zwemmen. De exclusieve zalm is in Nederland álleen verkrijgbaar bij het Zalmhuis. Gasten kunnen daarnaast genieten van de speciaal voor het Zalmhuis ontwikkelde BRAK gin, huisgerookte Schotse biologische zalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer culinaire gerechten.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 februari 2020