Zwaardvis 8 februari in teken Gluren Bij De Buren

  • woensdag 5 februari 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 8 februari staat het alternatieve muziek- en informatieprogramma Zwaardvis o.a. in het teken van het huiskamerfestival Gluren Bij De Buren. 

Gluren bij de Buren is een woonkamerfestival, waarbij woonkamers in maar liefst 23 steden worden omgetoverd tot een tijdelijk podium met een zeer intiem karakter. Op een zondagmiddag 9 februari wordt de bank verschoven, worden er stoelen bijgezet en wordt de tafel gevuld met koffie, thee en lekkere hapjes, en dan kan de voorstelling beginnen! Je kunt genieten van diverse optredens van lokale talenten, tot singer-songwriters met een gouden strot, van theatermakers die je verrassen, tot koren die je omverblazen. Elke artiest speelt drie keer een optreden van 30 minuten. Als je veel wilt zien is het handig om je goed voor te bereiden. De optredens zijn verspreid over de stad en er zit erg weinig tijd tussen de optredens. Het is dus slim om vooraf een route uit te stippelen en misschien zelfs de huiskamers vast op te zoeken. Tijdens het festival zijn de locaties te herkennen aan een bord. De voorstellingen zijn gratis te bezoeken. Er is bij ieder adres een pot voor een bijdrage in de kosten van de organisatie.  In onze provincie zijn de steden Delft, Zoetermeer, Nissewaard, Alphen a/d Rijn, Den Haag en Leiden het decor voor Gluren Bij De Buren. Naast de organisatie laten we ook de Rotterdamse band Silver Pockets Full aan het woord tijdens de uitzending.

Daarnaast blikken we met de organisatie van het Bluesfestival in Delft vooruit naar hun jaarlijkse editie dat van 14- t/m 16 februari de Delftse binnenstad in zijn greep houdt met meer dan 70 optredens op ruim 30 locaties. Tot slot hebben we ook aandacht voor de 7e editie van het  Grauzone Festival dat dit weekend in Den Haag op de agenda staat.

Zwaardvis is iedere zaterdag tussen 12.00-14.00 uur te beluisteren via Radio Capelle en Omroep Zuidplas.
http://www.zwaardvis.tk 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 februari 2020