Stichting Leergeld Hollandsche IJssel uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie van het jaar

  • dinsdag 28 januari 2020
  • Sjoerd de Graaff

Afgelopen donderdag heeft wethouder Marc Wilson Stichting Leergeld Hollandsche IJssel uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie van het jaar.

Rob Nieuwveld sprak in IJssel-nieuws met secretaris Paul van den Eijnden over wat Stichting Hollandsche IJssel doet.

Over Stichting Leergeld Hollandsche IJssel
Stichting Leergeld helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het doel van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Bij de stichting zetten 20 actieve vrijwilligers zich in voor kinderen in de gemeenten Capelle, Krimpen en Zuidplas. In 2019 zijn 560 kinderen geholpen. Onder het motto ‘Nu meedoen is straks meetellen’ helpt stichting Leergeld kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Leergeld, het Jeugdfonds Sport & Cultuur, het Nationaal Fonds Kinderhulp en stichting Jarige Job hebben hun krachten gebundeld in SAM& om zodoende nog meer kinderen te bereiken. Een aanvraag kan worden ingediend via de site van SAM& op www.samenvoorallekinderen.nl

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 januari 2020