Kwaliteitscertificaat voor Buurtbemiddeling Capelle

  • dinsdag 28 januari 2020
  • Sjoerd de Graaff

Capelse buurtbemiddelaars, vrijwillig in dienst voor Welzijn Capelle, sluiten 70% van de burenconflicten waarin zij bemiddelen, goed af. Op 20 januari werd dat bevestigd met een kwaliteitscertificaat 'Kwaliteit Plus'. Dat werd gevierd door de bemiddelaars en coördinator Pam van Rooijen, samen met Stadsmariniers, gemeente, politie en Havensteder.

Het team Buurtbemiddeling bestaat uit enthousiaste en getrainde vrijwilligers. Buurtbemiddelaars zijn onpartijdige gesprekspartners, die buren helpen om samen een goede oplossing te vinden voor problemen. Bijvoorbeeld geluidsoverlast, erfafscheiding, of als de relaties niet meer goed zijn.

Rob Nieuwveld sprak hierover in IJssel-nieuws van 25 januari met coördinator Pam van Rooijen die toelicht  hoe je voor een dergelijk certificaat in aanmerking komt.

Eerst naar Buurtbemiddeling
Havensteder is met de gemeente en politie een van de partijen die samenwerken met Buurtbemiddeling. Zij verwijzen bewoners altijd eerst naar buurtbemiddeling, liefst zo vroeg mogelijk, vóór de zaken erger worden.

‘Een gesprek met buurtbemiddelaars geeft rust. Wij zijn onder de indruk van hun kennis en gemotiveerdheid.’

De buurtbemiddelaars zijn erg enthousiast zijn over hun werk. Een van hen zegt daarover: ‘Het is een ontzettend leuk team, met allemaal mensen die het belangrijk vinden om iets te doen voor hun mede-Capellenaren. Verder is het uitdagend werk, waar je veel van leert, en ontmoet je er allerlei interessante mensen door’. 

Kwaliteit Plus
Het Kwaliteit-Plus-certificaat is toegekend door het CCV, het landelijk expertisecentrum en beheerder van Buurtbemiddeling in heel Nederland. Netty Verschoor, manager bij Welzijn Capelle:

‘Een officieel bewijs van de uitstekende dienstverlening van de Capelse buurtbemiddelaars! En van het belangrijke werk dat zij doen. Want als burenconflicten zijn opgelost, voelen mensen zich goed in hun huis. En dat is de basis van je welzijn.’

Aanmelden of extra informatie
Het team Buurtbemiddeling heeft meer zaken dan het aankan en is daarom op zoek naar nieuwe vrijwillige bemiddelaars. Geïnteresseerde Capellenaren die willen bijdragen aan een betere woon- en leefsituatie in Capelle, die goed kunnen luisteren, onpartijdig zijn en uitdagend vrijwilligerswerk zoeken, kunnen contact opnemen met Pam van Rooijen, coördinator Buurtbemiddeling, door te mailen naar buurtbemiddeling@welzijncapelle.nu of te bellen naar 06 - 398 36 317. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 januari 2020