Wil jij vrijwilligerswerk doen wat er toe doet?

  • zaterdag 11 januari 2020
  • Kasper Luchtmeijer

Inloophuis De IJssel in Krimpen aan den IJssel / Capelle aan den IJssel zoekt vrijwilligers.

Wij zijn een ontmoetingsplek voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Voor mensen met kanker, hun naasten, hun mantelzorgers en nabestaanden. Onze gastvrouwen en gastheren bieden onze gasten een warm welkom in het Inloophuis. Kom jij ons team van gastvrouwen en -heren versterken?

In het Inloophuis kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder ‘zelf in te vullen’, betrokken bent en te allen tijde de gast en zijn behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd.
Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken. Het is uiteraard een pré als je uit eigen ervaring weet wat de impact van kanker is, maar het is niet noodzakelijk.

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor ons Inloophuis. We streven er dan ook naar je ook iets terug te geven. Dat begint natuurlijk met de voldoening vanuit de dankbare gasten. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer met goede ondersteuning. Na eerst meegelopen te hebben om te ‘proeven’ krijg je een introductiecursus. En je staat er niet alleen voor; je werkt altijd samen met een andere gastvrouw/-heer, je ‘maatje’. Ook zijn er verdere mogelijkheden je te ontwikkelen via intervisies, verdiepende trainingen en teambuildingsactiviteiten. Afspraken leggen we vast in een vrijwilligersovereenkomst, waarmee je ook gelijk verzekerd bent.

Ben jij een evenwichtige persoonlijkheid met een representatieve houding en ben je een paar uur per maand beschikbaar om onze gasten te ontvangen en te ondersteunen? Dan ontmoeten we je graag!

Wees welkom!

Voor aanmelding of meer info, vraag naar Anton Maurik via telefoonnr. 010-7370069 of mail naar: info@inloophuisdeijssel.nl

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 11 januari 2020