De gemeente Capelle wil af van Hulpmiddelencentrum

  • vrijdag 10 januari 2020
  • Thomas Bresser

De gemeente Capelle wil het contract met leverancier Hulpmiddelencentrum opzeggen. Inwoners van Capelle aan den IJssel moeten soms weken wachten op hun scootmobiel, rolstoel, krukken of rollators. 

In augustus 2019 zag de gemeente dat hulpmiddelen zoals een scootmobiel, tilliften of rolstoelen te laat geleverd werden, waardoor volgens hen de 'dienstverlening aan de Capellenaren achteruit ging'. Ook is de leverancier Hulpmiddelencentrum slecht telefonisch bereikbaar en zouden de administratieve zaken niet volgens afspraak verlopen. 

De gemeente Hoeksche Waard heeft afgelopen december het contract opgezegd omdat het bedrijf zijn afspraken niet nakwam. Rotterdam stelde eind november 2019 een uiterste deadline om alle zaken op orde te stellen. 

''Capelle kreeg later last dan veel andere gemeente, die al in maart problemen met levering ervoeren'' zegt een woordvoerder van gemeente Capelle. Eind september kreeg ze te horen dat het bedrijf Hulpmiddelencentrum financiële problemen heeft. 

De leverancier Hulpmiddelencentrum ondervindt problemen met hun software. Volgens hun ligt het probleem bij de aankoop van nieuwe software. Daardoor is het overzicht over opdrachten, leveringen en facturen kwijtgeraakt. Door dit probleem zijn er betalings- en leveringsproblemen ontstaan tussen hen en de fabrikanten. 
 
De Gemeente Capelle heeft er alles aan gedaan om het samen op te lossen. Dat is niet gelukt. Welzorg zal de aankomende tijd hulpmiddelen als rolstoelen, krukken en rollators verzorgen in Capelle. Daarmee is volgens de gemeente Capelle de levering van wmo-hulpmiddelen aan de Capellenaren verzekerd. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 januari 2020
Geen andere berichten van 2020-01-10 gevonden.