Kinderen zamelen honderden euros in voor dieren Australië

  • donderdag 9 januari 2020
  • Sjoerd de Graaff

Een groepje kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar heeft op woensdag 8 januari een actiedag gehouden voor dieren in nood vanwege de Australische bosbranden.

Op deze dag werd geld ingezameld voor een opvangcentrum dat medische hulp en onderdak biedt aan de vele slachtoffers. Met de verschillende activiteiten zoals een rad van fortuin, verkoop van sieraden en tekeningen en schminken werd een bedrag van maar liefst 675 euro ingezameld. Ook werden er lege flessen ingezameld, waarvan het opgehaalde geld ook gedoneerd is.

De kinderen hebben drie jaar geleden een soortgelijke actie gehouden, toen voor neushoorns en olifanten in nood. Toen ze hoorden van de bosbranden, twijfelden ze geen moment om weer in actie te komen.

School helpt niet mee
De kinderen hebben aan hun basisschool gevraagd of zij wilden meewerken aan de actie, waarop het antwoord nee was. Daardoor heeft de moeder van het initiatiefnemende kind besloten een vergunning aan te vragen bij de gemeente om o.a. in de Terp actie te mogen voeren. Deze vergunning heeft de gemeente verleend.

De kinderen zijn erg begaan met het lot van de dieren waarvan veel beelden op het internet te zien zijn.

ďWe zagen de fotoís van gewonde en verbrandde dieren en wilden graag iets doen om te helpenĒ

In Australië heersen momenteel de grootste bosbranden ooit. Door de extreme hitte en aanhoudende droogte breiden de branden, die in september 2019 begonnen, steeds verder uit.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 januari 2020