Nieuwjaarsviering in Moerkapelle probleemloos verlopen

  • zaterdag 4 januari 2020
  • Lars Wijnhoven

De jaarwisseling heeft net als vele andere jaren opmerkelijke nieuwsberichten doen verschijnen. In Moerkapelle is een burgerinitiatief actief om de eindejaarsviering tot een bijzonder succes te maken. Ondanks dat dit in het verleden wel eens tot ophef heeft geleid, was de organisatie in de overgang van 2019 naar 2020 vastbesloten om een positief evenement neer te zetten.

Luister ook: "Organisator Jeroen Buitenhek over feestelijkheden Moerkapelle"


Het plein bij dorpshuis Op Moer, waar al jaren traditiegetrouw de viering plaatsvind, was een zandplaat neergelegd met een stalen bak voor een vreugdevuur. Het Wapen van Moerkapelle verzorgde bijpassende hapjes en drankjes waarna rond de klok van 12 een vuurwerkshow werd gegeven door de jongeren uit het dorp. Daarna mocht het vreugdevuur worden ontstoken. 

De organisatie spreekt van een geslaagde viering zonder enig incident, waar zelfs nog bijzonder bezoek polshoogte kwam nemen. Burgemeester Han Weber liet zich voor de gelegenheid zien. In IJssel-Nieuws van zaterdag 4 Januari sprak Rob Nieuwveld met Jeroen Buitenhek over het succes van de afgelopen editie en de aanloop naar het komende jaar.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 januari 2020