Een kijkje nemen in het Capelse gemeentehuis

  • zaterdag 4 januari 2020
  • Rob Nieuwveld

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het gemeentehuis? Nu is uw kans. Op zaterdag 11 januari 2020 tussen 13.00 uur en 15.00 uur opent de gemeente haar deuren van het vernieuwde gemeentehuis. 

U kunt een kijkje nemen in de raadzaal waar niet alleen de gemeenteraad vergadert, maar waar ook getrouwd wordt. Of werp een blik in de vernieuwde vergaderkamers. Wist u dat iedere kamer een ‘eigen’ historisch verhaal heeft? Voor de kleinste Capellenaren zijn er verschillende activiteiten in het eet-werkcafé: stuiterballen maken, schminken en glittertattoo's plakken, knutselen en glitterslijm maken. Ook kunnen zij zichzelf omtoveren tot Elsa, Olaf, stoere Hulk of grappige Donald. Om 13.30 en 15.00 uur brengt zangeres Wendy Hoogendijk het nieuwe Capelle-lied ten gehore.

Na een kopje koffie of thee met wat lekkers klimt u de toren in. U kunt ook gebruik maken van de lift. U bent van harte welkom bij de afdeling Facilitaire diensten. Zij laten u graag zien hoe de 13 etages zijn ingedeeld en ingericht. Extra leuk is dat u vanaf de 12e etage heel Capelle over kunt kijken. Misschien ziet u uw eigen huis wel liggen.

De afgelopen jaren is het gemeentehuis in fases verbouwd. Eerst zijn de etages 2 tot en met 13 vernieuwd. Daarna volgde de verbouwing van de begane grond en 1e etage. In mei 2019 is het vernieuwde Publieksplein geopend. Recent is ook de 1e etage in gebruik genomen en is de bestrating en beplanting aan de voorkant van het gemeentehuis aangebracht. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 januari 2020