Fly-over of onderdoorgang Capelseplein in plannen Algeracorridor

  • woensdag 27 november 2019
  • Rob Nieuwveld

Een fly-over bij het Capelseplein of een onderdoorgang bij het Capelseplein is onderdeel van de plannen binnen de Algeracorridor waar 90 miljoen euro voor beschikbaar is gesteld door betrokken partijen. Net als een mogelijke onderdoorgang op de Abram van Rijckevorselweg ter hoogte van de van Beethovenlaan bij Capelsebrug. Daarnaast gaat de Algerabrug naar 4 rijstroken met een aparte fietsbrug. Zo omschreef Patrick van der Graaf, senior verkeersdeskundige bij gemeente Capelle aan den IJssel, de ontwikkelingen bij de Algeracorridor bij Radio Capelle op 23 november.

Het gaat om het gebied vanaf het Kralingseplein bij Rotterdam tot voorbij Krimpen aan den IJssel. Het is volgens Patrick absolute winst dat alle betrokken partijen het belang zien. Die partijen zijn het Rijk, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio en de gemeenten Krimpen, Capelle en Krimpenerwaard. Die betrokken partijen trekken samen 90 miljoen euro uit voor het project. 22 Miljoen is voor kortetermijnmaatregelen om de doorstroming te verbeteren, de overige 68 miljoen voor lange termijn maatregelen, zoals te lezen is in dit artikel.

Volgens Patrick van der Graaf is het probleem voor verkeer komende vanuit of naar Krimpen aan den IJssel over de Algerabrug niet alleen de brug maar met name het dichtslibbende verkeer van en naar het Kralingseplein. Daar komen verbeteringen voor in de nieuwe plannen. Op de korte termijn tussen 1 en 5 jaar - wordt de doorstroom op fietspaden en van het openbaar vervoer aangepakt, net als een betere afstelling van verkeerslichten. De komende twee jaar is een verkenningsfase waarin plannen worden doorgekend en er ook veel participatie komt. De mening van expertgroepen, bewoners, bedrijven en andere gebruikers over de beste oplossing.

Meer informatie over het project is te vinden op www.oeververbinding.nl.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 november 2019
Geen andere berichten van 2019-11-27 gevonden.