Toekomstig zwembad Pelikaanweg zoekt naam

  • zondag 24 november 2019
  • Sjoerd de Graaff

Het zwembad aan de Pelikaanweg, welke in 2020 zal worden opgeleverd, heeft nog geen naam gekregen. Gemeente Capelle is op zoek naar de creatieve geest die de leukste naam bedenkt.

De gemeente heeft op 7 juli 2015 besloten dat er een nieuwe multifunctionele zwembad-sporthalcombinatie gebouwd moet worden. De bouw is in december 2018 gestart, waarbij wethouders Harriët Westerdijk en Nico van Veen het bouwbord onthulden. In januari 2019 is de eerste heipaal de grond in geslagen, in 2020 wordt het gehele project opgeleverd.

Duurzaamheid
In het kader van duurzaamheid is besloten om de oplevering zo duurzaam mogelijk te maken, met behulp van een volledig elektrische installatie, die gevoed zal worden door zonnepanelen en zonneboilers. Dit maakt het complex een van de duurzaamste complexen uit de regio.

Naam
Voor de naam van het complex is een actie opgesteld, waarbij de Capelse jeugd nauw betrokken wordt. Iedereen tussen de 4 en 21 jaar kan ideeën voor namen insturen naar prijsvraag@capelleaandenijssel.nl, onder vermelding van de naam van je klas, sportteam of sportvereniging, mits deze ook in Capelle gevestigd is. De beste naam zal niet alleen gekozen worden als naam voor het complex, maar levert ook een gratis poolparty op voor het winnende team, in het nieuwe sportcomplex.

Spelregels
De naam van het sportcomplex moet wel voldoen aan een aantal regels. Zo moet de naam geschikt zijn voor zowel een sportcomplex, als voor een zwembad. Ook moet de naam Nederlands zijn, zonder dat het een onbedoelde kwetsende of beledigende betekenis heeft in een andere taal, of verwarring oproepen in uitspraak of schrijfwijze van al bestaande namen. De naam moet vóór 29 november zijn ingediend op bovenstaand mailadres.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 24 november 2019