Capelse gemeenteraad op 18 november in gesprek met inwoners

  • woensdag 13 november 2019
  • Lars Wijnhoven

Hoe houden we onze stad vitaal, veilig en blijven we ruimte geven aan wonen, werken, vervoer en samen leven? Voor nu en de komende jaren. In 2020 wordt de nieuwe Stadsvisie voor Capelle aan den IJssel vastgesteld. Om tot een nieuwe Stadsvisie te komen gaat de gemeenteraad met Capellenaren in gesprek. Er zijn vier stadsgesprekken in verschillende wijken. Op maandag 18 november in het Huis van de wijk in Schollevaar gaat de gemeenteraad in gesprek met inwoners over de toekomst van Capelle.

Een nog mooiere en betere stad, dat willen we in Capelle aan den IJssel. Daar past een nieuwe Stadsvisie bij. De huidige Stadsvisie is in 2012 vastgesteld en niet meer actueel. De stad verandert de komende jaren door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen steeds sneller op allerlei gebieden zoals duurzaamheid, mobiliteit, wonen en veiligheid. De gemeenteraad wil de toekomst samen vorm geven en de plannen vastleggen in de Stadsvisie/Omgevingsvisie voor Capelle aan den IJssel. Een heldere en duidelijke kijk op onze stad, die de basis wordt voor het maken van keuzes voor de toekomst. 

De gemeenteraad wil graag met inwoners in gesprek over de toekomst van Capelle! 
Capellenaren weten hoe het is om te wonen, leven en te werken in Capelle aan den IJssel. Daarom wil de gemeenteraad weten wat inwoners belangrijk vinden voor de toekomst in de wijk, de buurt en de stad. Hoe houden we onze stad vitaal, veilig en blijven we ruimte geven aan wonen, werken, vervoer en samen leven? Voor nu en in de komende jaren. De gemeenteraad gaat hierover graag met inwoners in gesprek. Er zijn vier gesprekken rond drie thematafels: veilige stad, ruimte en stad en vitale stad.

Praat u mee?
Maandag 18 november (speciaal voor inwoners uit wijken Schenkel* en Schollevaar) van 20.00-22.00 uur in Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20
Woensdag 27 november (speciaal voor inwoners uit wijken s-Gravenland, Capelle West, Rivium en Fascinatio) van 20.00-22.00 uur in OBS West, Berliozstraat 11
Slotochtend zaterdag 7 december (hele stad) in de bibliotheek van 10.00-12.00 uur, Stadsplein 39

* Woont u in de wijk Schenkel en heeft u vervoer nodig om mee te praten? 
Bel: 010-2848318 of mail: selma.romkes@capelleaandenijssel.nl  

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 13 november 2019