Blijdorp springt ludiek in op landelijke schoolstakingen [UPDATE]

  • woensdag 6 november 2019
  • Lars Wijnhoven

Een dagje vrij van school is altijd leuk, maar wat doe je met deze vrije tijd als je normaal gesproken geen kinderen in huis had? Blijdorp speelt hier vandaag scherp op in met een leuke actie. "Grote kans dat je (klein)kinderen een dag vrij hebben. Deze 'extra vrije dag' kan je goed besteden in Diergaarde Blijdorp", zo schreef de dierentuin op Twitter. Kinderen tot en met 12 jaar mogen vandaag gratis naar de dierentuin. Volwassenen moeten wel gewoon betalen.

Lees ook: "Landelijke staking onderwijs, welke scholen zijn gesloten?"

Inmiddels blijken veel mensen gehoor te geven aan de oproep van de Diergaarden. Op dit moment is er een verkeersinfarct rond knooppunt Kleinpolderplein. Zowel op de A13 en de A20 staat het verkeer vast. Ook de wegen om de dierentuin raken woensdagochtend verstopt. De gemeente Rotterdam waarschuwt voor de "beestachtige drukte". 

Stakingen
Afgelopen vrijdag kwam er een aankondiging over een geplande landelijke onderwijsstaking. Deze zou van de baan zijn nadat het kabinet 460 miljoen euro extra uittrok voor het onderwijs. Toch staken er vandaag landelijk 4115 scholen voor minder werkdruk, voldoende collega’s en een fatsoenlijk salaris. De vakbond Leraren in Actie noemde het schrappen van de staking meteen al 'een miskleun en een blunder'. Andere bonden zijn inmiddels teruggekomen op hun beslissing om de staking te schrappen. De staking gaat dus door, maar check goed welke school er mee doet

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 november 2019