The Fureys in Swanla

  • dinsdag 5 november 2019
  • Lars Wijnhoven

Vrijdag 29 november komen The Fureys weer naar Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.

Al meer dan veertig jaar toert folkgroep The Fureys over de wereld. Van de Royal Albert Hall in Londen tot in thuisland Ierland. Eén van de oudste en populairste Ierse folkgroepen bezorgt liefhebbers van deze muziek de avond van hun leven. Ook dit jaar spelen en zingen ze weer in 120 concerten de sterren van de hemel. In november komen The Fureys naar Nederland (1 in België en 2 in Duitsland) voor 19 concerten.

Als Buskers trokken vader Ted Furey en zijn zonen Finbar, George, Eddy en Paul in de jaren zeventig door Europa. Later sloot Davey Arthur zich bij hen aan. Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen daarbij gitaar, mandoline, banjo en bodran. Pio Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Tony Murray (bas) en Josh O'Loughin ( banjo) maken het vijftal compleet.

De lange, muzikale carrière van The Fureys is vastgelegd op 54 cd's. Classics daarop zijn When you are sweet sixteen, The green fields of France, The old man, Steal away, Goodnight Irene, The lonesome boatman en The red rose café.

Naast de snelle jigs en reels zijn het vooral de emotionele love & sad songs die het publiek zo aanspreken. Een concert van The Fureys zul je niet snel vergeten. Het is muziek met een lach en een traan, maar iedereen gaat na afloop vrolijk naar huis.

Voor kaartjes zie: www.riseagency.nl of ga naar www.dorpshuis.nl

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 5 november 2019