Start sloop voormalig IJsselcollege

  • vrijdag 1 november 2019
  • Lars Wijnhoven

Capelle aan den IJssel, 1 november 2019 - Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) heeft gisteren het startsein gegeven voor de sloop van het voormalige IJsselcollege aan de Kanaalweg in Capelle aan den IJssel. Na de sloop wordt hier het nieuwbouwplan ‘IJsselpark’ gebouwd. Een kleinschalige dorpse woonbuurt met 59 woningen ontworpen in een landelijke en dorpse architectuurstijl.

Voor wethouder Dick van Sluis was het zijn laatste sloophandeling als wethouder bij gemeente Capelle aan den IJssel. Per 1 november verlaat hij de lokale politiek om bij de RET te gaan werken. Op de afscheidsreceptie op woensdagavond 30 oktober kreeg Dick van Sluis de erepenning van de gemeente vanwege zijn verdiensten voor de stad.
 
De sloop van het voormalige IJsselcollege duurt naar verwachting tot maart 2020. De start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen staat gepland voor de zomer van 2020. Begin 2021 start daarna de bouw zodat de nieuwe woonbuurt voor het einde van 2022 helemaal klaar is.
 
Bij de start van de sloop waren omwonenden, belangstellenden en ook directie en docenten van de voormalige school aanwezig. Na afloop konden geïnteresseerden tijdens een door BEMOG Projectontwikkeling West B.V. georganiseerde inloopbijeenkomst meer informatie krijgen over het nieuwbouwplan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.ijsselpark.nl.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 1 november 2019
Geen andere berichten van 2019-11-01 gevonden.