Leefbaar Capelle had geen reservelijstje naast Eric Faassen

  • vrijdag 18 oktober 2019
  • Rob Nieuwveld

"We hadden gedacht de portefeuille 1 op 1 over te kunnen dragen aan Eric" zei Ans Hartnagel, het boegbeeld van Leefbaar Capelle, gisteren in gesprek met verslaggever Rob Nieuwveld van Radio Capelle. "Toen Dick van Sluis vertelde naar de RET te gaan kwamen we vrijwel direct op Eric Faassen als kandidaat".

Eric Faassen zelf zei dat deze wending te maken heeft met veranderde privé omstandigheden: "Ik had er veel zin in, juist in die zware portefeuille, en toch kies ik voor gezin en familie. Die 70 uur per week hakt er in voor een gezin en ik wil een goede papa zijn". Faassen zit duidelijk met gemengde gevoelens. Hij zei gisteren in gesprek met Rob Nieuwveld dat hij warm was ontvangen in de Leefbaar Capelle fractie en ook zo veel mooie reacties had ontvangen vanuit het Capelse op zijn terugkeer als wethouder. Hij gaat nu door als zelfstandig ondernemer vooral werkend aan een adviesklus voor de gemeente Rotterdam. Of het een inschattingsfout is of niet, Faassen is anderhalf jaar zelfstandig bezig en veel zelfstandigen genieten van vrijheid in het invullen van een agenda waaronder veel bij het thuisfront zijn, als dan niet thuis werkend. Een wethoudersfunctie met een portefeuille als die voor hem klaar lag met onderwijs, stadsontwikkeling, verkeer en vervoer, betekent heel veel uren van huis. "Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen en baal daar natuurlijk van" zegt Eric Faassen nu op 17 oktober, twee weken voor zijn geplande start.

Voor Leefbaar Capelle betekent het dat er op 1 november, wanneer Dick van Sluis naar de RET is vertrokken, geen nieuwe wethouder is. "Dat zal nog wel een maand of drie duren, ook wanneer we iemand kiezen die in dienstverband werkt en met een opzegtermijn te maken heeft. In de tussenliggende periode zal de portefeuille onder de andere wethouders verdeeld worden" alsdus Ans Hartnagel. Dat er een wethouder komt vanuit de fractie acht Ans Hartnagel onmogelijk. "Wat wel een optie is, is dat we uitkomen bij iemand die geen politieke achtergrond heeft maar wel ervaren is in besturen of het omgaan met het type dossiers dat bij de portefeuille past". Dat laatste was een ingeving die SGP fractievoorzitter Arwin van Buuren - hoogleraar bestuurskunde - in overweging gaf tijdens een telefoongesprek gisteren.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 oktober 2019
Geen andere berichten van 2019-10-18 gevonden.