Warmteakkoord ondertekend

  • donderdag 19 september 2019
  • Sjoerd de Graaff

De gemeente, Havensteder, Stedin, Eneco en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard hebben het Warmteakkoord Capelle aan den IJssel ondertekend. Met deze 5 partijen gaan we samenwerken aan een betrouwbare, betaalbare en duurzame warmteoplossing als alternatief voor aardgas in Capelle aan den IJssel.

Het aardgasvrij maken van woningen en bedrijven is een grote uitdaging. De 5 partijen gaan samen aan de slag met het opstellen van de Transitievisie Warmte. Daarbij wordt ook het Energiecollectief Capelle (ECC) betrokken. Het ECC bestaat uit vrijwilligers die inwoners van Capelle aan den IJssel adviseren op het gebied van duurzame energie. In de Transitievisie Warmte komt te staan wanneer welke wijk of buurt in Capelle aan den IJssel naar verwachting de overstap maakt naar aardgasvrij. De partijen hebben afgesproken dat deze transitievisie in 2020 ter besluitvorming wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

"Deze ondertekening is belangrijk, want de overstap naar duurzaam en aardgasvrij verwarmen is één van de grootste uitdagingen waar heel Nederland de komende jaren mee te maken krijgt. Die overstap pakken wij stap voor stap aan, samen met Capellenaren, bedrijven en onze partners”. - Wethouder duurzaamheid Nico van Veen


Meer info op de site van de Gemeente Capelle

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 19 september 2019