[UPDATE] Schoten gelost bij Alexandrium

  • dinsdag 10 september 2019
  • Youp Kruithof

In de Kreeftstraat in Rotterdam-Oosterflank zijn vanochtend een aantal schoten gelost. De politie onderzoekt de schietpartij.

De politie kreeg rond half tien meerdere meldingen dat er schoten gelost waren bij het populaire winkelcentrum Alexandrium. Ter plaatse gekomen, troffen agenten twee auto's met kogelgaten aan. Ook zouden er kogels in de Zeeman en de McDonalds beland zijn.

Gewapende mannen namen een zwarte Range Rover onder vuur, waarna de inzittenden uitstapten en terugschoten. De daders zijn na het incident weggereden en nog altijd voortvluchtig. Uit voorzorg zijn de winkels gesloten en moeten kinderen verplicht binnen blijven op school. 

De mannen zijn gevlucht en uitgestapt op de Hoofdweg, waar ze een vrouw uit haar auto trokken. In deze auto zijn ze verdergereden. Volgens ooggetuigen zouden de mannen een machinegeweer bij zich dragen.

Update
In de middag is de politie een huis binnengevallen aan de Mertensstraat. Er zou niemand gearresteerd zijn in de woning. Of er iets gevonden is, is niet bekend.

Onderzoek
De twee inzittenden van de Range Rover zijn opgepakt door de politie en zitten nu voor verhoor op het bureau.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 september 2019
Geen andere berichten van 2019-09-10 gevonden.