Tunnel bij Capelsebrug eerder open voor voetgangers

  • donderdag 15 augustus 2019
  • Rob Nieuwveld

De fiets- en voetgangerstunnel bij  Capelsebrug onder de Abram van Rijckevorselweg richting ís-Gravenland is ruim een week eerder dan gepland weer opengesteld voor voetgangers.

Het fietspad blijft nog gesloten omdat dit nog geasfalteerd moet worden. De tunnel zou tot uiterlijk vrijdag 23 augustus dicht zijn, maar de werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. De onderdoorgang is vanaf vanmiddag 16 uur weer door voetgangers te gebruiken. Fietsers en bromfietsers kunnen wel door de tunnel, maar moeten afstappen en lopen. De verwachting is dat het fietspad eind volgende week wordt opengesteld.

Het onderhoud aan de tunnel werd voor het eerste uitgevoerd sinds de bouw ervan in 1993. De tunnel is op het oog een normale tunnel, maar met een zogenaamde klepconstructie. Dit voorkomt bij een eventuele overstroming van de Hollandsche IJssel extreme wateroverlast in de omgeving. Tijdens het onderhoud is de asfaltverharding in de tunnel vervangen en de betonvloer onderhouden. Door de onderhoudswerkzaamheden kan de tunnel weer zoín 40 jaar mee. Om de overlast voor fietsers en voetgangers zoveel mogelijk te beperken, heeft de gemeente Capelle de afgelopen weken pendelbusjes ingezet.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 augustus 2019
Geen andere berichten van 2019-08-15 gevonden.