Reactie college Capelle op besluit oeververbinding

  • woensdag 17 juli 2019
  • Rob Nieuwveld

De nieuwe oeververbinding waar veel over te doen is geweest komt in Rotterdam en wel tussen de Kralinger Esch en de wijk Feijenoord.

Of het een brug of een tunnel wordt, moet nog worden onderzocht. De beslissing werd gisteren genomen tijdens een bijeenkomst op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam zaten ook aan tafel.

Dinsdagavond is ook besloten dat er aansluitend geld wordt vrijgemaakt voor de aanpak van het knelpunt bij de Algerabrug. Dat gaat maximaal €90 miljoen kosten, waarvan nog voor €30 miljoen financiële dekking moet worden gevonden. 

Verkeerswethouder Dick van Sluis van Capelle aan den IJssel laat weten blij te zijn met de extra financiële middelen die worden vrijgemaakt voor de aanpak van de Algeracorridor tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel.

“Vanuit Capelle hebben we steeds gezegd dat behalve een nieuwe oeververbinding het essentieel is om ook een samenhangend pakket aan maatregelen te nemen om de capaciteit en de doorstroming op de Algeracorridor en de Brienenoordcorridor te verbeteren. Capellenaren en mensen uit de regio die in Krimpen of Capelle moeten zijn ervaren daar, vooral tijdens de spits, veel overlast. Als het aan Capelle ligt starten we ook zo snel als mogelijk is met het nemen van maatregelen om snel en zichtbaar de doorstroming te verbeteren.”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 juli 2019