Rappen, dansen en graffiti op het Cruyff Court

  • maandag 15 juli 2019
  • Kasper Luchtmeijer

Op zaterdag 20 juli geeft wethouder Harriët Westerdijk het feestelijkestartsein voor het project Cultuur@Cruyffcourts.

Om 13.00 uur trapt ze af op het Cruyff Court Purmerhoek. Jongeren kunnen daarna meedoenaan verschillende workshops, zoals graffiti, muziek, FreestyleFootball, dans en beatboxen.

De activiteiten gaan de hele zomervakantie door op maandag, dinsdag en  donderdag. Capelse jongeren van 8 tot 15 jaar kunnen rappen, dj-en, dansen en vloggen op het Cruyff Court bij de Purmerhoek. Meedoen isgratis. Het programma staat op www.cultuurcruyffcourts.nl.

Sport en Cultuurdichtbij

Het
Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation willen met het project Cultuur@CruyffCourtskinderen en jongeren kennis laten maken met sport en cultuur dicht bij huis. Sportief Capelle begeleidt de activiteiten die diverse cultuur aanbieders uit Capelle gaan geven.

Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken waar kinderen en jongeren kunnen sporten en bewegen. Een plek waar ze bij elkaar komen en samen chillen. Ook cultuur past prima op de Cruyff Courts. Veel ouders en jongeren denken dat cultuur moeilijk is en ver van hun bed.

Op de Cruyff Courts is te zien dat ook rap, dj-en, dansen en vloggen cultuur zijn. Zo komt cultuur dichterbij. Het doel is jongeren meer te interesseren, zodat ze na de vakantie doorgaan met muziek of dans.

Is er thuis geen geld voor de lessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport &Cultuur bijspringen.

Cultuur@CruyffCourts wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 juli 2019