Scheidingsspreekuur in Capelse bibliotheek

  • vrijdag 17 mei 2019
  • Sjoerd de Graaff

Als je een relatie begint, denk je vaak niet aan uit elkaar gaan. 

Maar wat zo mooi begon, kan eindigen in een scheiding. Want: ruim één op de drie huwelijken strandt binnen tien jaar. Voor ouders, kinderen en professionals en voor iedereen met vragen of behoefte aan ondersteuning, is er het scheidingsspreekuur. In de gesprekken staat het kind centraal.

“Ik heb kracht gekregen om het gesprek aan te gaan met mijn partner over de toekomst”

Aldus een van de bewoners die het spreekuur bezocht. Scheidingen gaan vaak gepaard met veel geregel, uitzoekwerk en emoties. Het valt niet mee om alle informatie op een rij te zetten en te bedenken wat het beste is voor iedereen. Bewoners en professionals van de gemeente Capelle aan den IJssel die te maken krijgen met een (echt)scheiding, kunnen iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur onafhankelijk en persoonlijk advies krijgen in de Bibliotheek aan den IJssel, Stadsplein 39.

Voor wie?
Zowel (groot)ouders, kinderen (vanaf 12 jaar), kinderloze partners als professionals kunnen bij het scheidingsspreekuur terecht met vragen op financieel, juridisch, psychosociaal of  pedagogisch gebied. De vragen kunnen gaan over de situatie voor, tijdens of na een scheiding. Het spreekuur wordt bemand door een maatschappelijk werker van Welzijn Capelle en/of een jeugd- en gezinscoach van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). De situatie wordt vanuit alle invalshoeken bekeken waarbij het kind centraal gesteld wordt.

Vragen?
Op welzijncapelle.nu/echtscheiding of cjgcapelleaandenijssel.nl/wijgaanuitelkaar is meer informatie te vinden over echtscheiding. Met vragen kan men ook
telefonisch terecht bij Welzijn Capelle, 010 - 707 49 00, iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 mei 2019
Geen andere berichten van 2019-05-17 gevonden.