Inspraakmogelijkheid voor 'het Nieuwe Rivium' van start

  • maandag 6 mei 2019
  • Sjoerd de Graaff

Van maandag 6 mei tot maandag 3 juni 2019 ligt het concept-gebiedspaspoort 2.0 voor het Nieuwe Rivium ter inzage voor iedere Capellenaar.

In deze periode kunnen geïnteresseerden hun reactie geven op de plannen van het gemeentebestuur. Om Capellenaren, ondernemers en werknemers, maar ook bewoners van Kralingse Veer goed te informeren organiseert de gemeente Capelle aan den IJssel, met betrokken (markt)partijen diverse bijeenkomsten. Dinsdag 7 mei van 19.30 tot 22.00 uur wordt hiermee afgetrapt tijdens een inloopavond in de bibliotheek aan het Stadsplein. Wethouder Dick van Sluis is daarbij aanwezig. Het concept-gebiedspaspoort het Nieuwe Rivium is vanaf 6 mei ook online te bekijken op www.capellebouwtaandestad.nl/rivium.

Bij de totstandkoming van het concept-gebiedspaspoort zijn experts, ondernemers in het gebied en het Park Management Rivium intensief betrokken. Het Nieuwe Rivium krijgt naast haar belangrijke werkfunctie ook een woonfunctie. In de stadswijk worden in fasen bestaande kantoorpanden geschikt gemaakt voor bewoning voor nieuwe en bestaande Capellenaren. Een deel van de kantoren wordt afgebroken waarvoor nieuwe appartementengebouwen in de plaats komen. Daarom is het belangrijk dat ook de omgeving van de stadswijk wordt vormgegeven. Dit vraagt om heldere spelregels. Speciaal daarvoor is het concept-gebiedspaspoort Rivium 2.0.
Naar verwachting wordt het definitieve-gebiedspaspoort 2.0 in juli door de gemeenteraad vastgesteld.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 mei 2019
Geen andere berichten van 2019-05-06 gevonden.