Prijsvraag voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk Couwenhoek

  • zondag 5 mei 2019
  • Sjoerd de Graaff

Beeldende kunst in de openbare ruimte is belangrijk voor een leefbare stad. 

Daarvoor is ruimte in het nog te realiseren Anna Maria van Cappellenpark, onderdeel van het woningbouwproject Couwenhoek. Er is een prijsvraag voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk op deze locatie. Het winnende kunstwerk moet een hommage  zijn aan Anna Maria van Cappellen, oprichtster van de Van Cappellen Stichting. Kunstenaars kunnen hun inzending indienen tot 3 juni 2019.
Belangstellende ontwerpers worden via de prijsvraag uitgedaagd om een ontwerp te maken. Dat kan een schets, schaalmodel of videopresentatie zijn. Er zijn wel eisen en randvoorwaarden voor het kunstwerk. Deze zijn hier terug te vinden. Ingezonden ontwerpen kunnen worden ingediend via aanbesteding@capelleaandenijssel.nl. Een jury, bestaande uit onder meer bewoners van de wijk Couwenhoek en een bestuurslid van de Van Cappellen Stichting, beoordeelt de inzendingen. Op 6 juli 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bijeenkomst
Op maandag 13 mei 2019 is er om 19:30 tot 21:00 uur bij restaurant De Bank (Stadsplein 1) een bijeenkomst om uitleg te krijgen over de prijsvraag. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Merel van der Zwaan via m.vander.zwaan@capelleaandenijssel.nl.

Woningbouwproject Couwenhoek

Het woningbouwplan Couwenhoek bestaat uit 87 woningen. De eerste 44 woningen van fase 1 en 2 in 2018 opgeleverd. Naar verwachting worden de woningen van fase 3 en 4 voor het einde van 2019 opgeleverd. Het plan is ontworpen in overleg met omwonenden en belanghebbenden.

Anna Maria van Cappellen

In 1892 richtten Anna Maria van Cappellen en haar man Johannes Nolen een stichting op die zij Van Cappellen noemden. Zij lieten dat jaar in hun testament opnemen dat na hun overlijden een stichting opgericht moest worden. Het kapitaal waarmee de stichting is opgericht wordt al jarenlang gebruikt om projecten in de gemeente Capelle te subsidiëren. De projecten die de stichting ondersteunt rusten op drie pijlers: ouderenzorg, jeugdwerk en cultuur.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 mei 2019