Winkelcentrum De Terp viert 40-jarig bestaan

  • zondag 5 mei 2019
  • Sjoerd de Graaff

Het is al weer 40 jaar geleden dat het eerste overdekte winkelcentrum in de regio in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel werd geopend.

Het hele jaar is het daarom feest maar op zaterdag 11 mei a.s. wordt de verjaardag groots gevierd. Het winkelcentrum is erg belangrijk voor de wijk Oostgaarde. Men kan er terecht voor alle dagelijkse inkopen; er zijn maar liefst drie supermarkten, er is een bewaakte fietsenstalling en het winkelcentrum grenst ook nog aan het Metrostation De Terp.

Wethouder Harriët Westerdijk:

“Veertig jaar: dat is echt een feestje waard! Ik heb mooie herinneringen aan het winkelcentrum, want als kind kwam ik er vaak. De Terp is nog steeds hét winkelhart en dé ontmoetingsplek voor Capellenaren uit Oostgaarde. Als gemeente vinden we het belangrijk dat Capellenaren hun boodschappen in de buurt doen of in de wijk uit eten kunnen gaan. Winkelcentrum De Terp voorziet echt in die behoefte. Speciale dank aan de ondernemers die zich samen inzetten voor een sterk wijkwinkelcentrum.”

11.00 uur Start verjaardagsfeest door wethouder Harriët Westerdijk
Wethouder Economische Zaken, Harriët Westerdijk, snijdt als eerste de 40 meter lange taart aan waarna alle bezoekers ervan kunnen proeven met natuurlijk daarbij ook een gratis kopje koffie of thee. De allround entertainer Dave van der Wal praat alles aan elkaar en speelt ook nog een aantal malen een spannende quiz waarbij kans is op één van de 40 rijkelijk gevulde ‘De Terp Big Shoppers’. De Terp huismuzikanten Hugo Franks en Arthuro ontbreken natuurlijk niet en last but not least! Er wordt ook nog een speciale voor het jubileum gemaakte film vertoond waarin de historie rond De Terp natuurlijk niet ontbreekt.

Om 13.00 en om 14.15 uur optreden van de Wannebiezz 
Als extraatje trakteren de winkeliers ook nog 2 optredens van het welbekende populaire trio de Wannebiezz. Omdat er veel publiek wordt verwacht is het optreden niet binnen het winkelcentrum, maar net daarbuiten op het plein bij het Griekse restaurant Irodion (Springersdiep).

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 5 mei 2019