Gezocht: 45 vrijwillige chauffeurs voor Capelse buurtbus

  • zondag 5 mei 2019
  • Sjoerd de Graaff

De gemeente Capelle aan den IJssel zoekt 45 vrijwillige chauffeurs die vanaf september dit jaar de buurtbus Capelle - Kralingseveer kunnen gaan rijden.

De buurtbus, een grote wens van het gemeentebestuur, verbindt vanaf het najaar de Capelse wijken Middelwatering, Schollevaar, Schenkel, ’s-Gravenland, Capelle-West en de Rotterdamse wijk Kralingseveer met elkaar. Ook het IJsselland Ziekenhuis wordt opgenomen in de route. Kandidaat chauffeurs moeten, behalve een geldig rijbewijs B, minimaal eens per twee weken een dienst van vier uur beschikbaar zijn. Aanmelden kan via www.capellebouwtaandestad.nl/buurtbus en het algemene telefoonnummer van de gemeente Capelle: 14010.

45 chauffeurs nodig
De Capelse buurtbus wordt opgenomen in de dienstregeling en krijgt een vaste route. Verantwoordelijk wethouder Dick van Sluis is  blij dat er na lang praten een buurtbus gaat rijden vanaf september:

“Een buurtbus zorgt ervoor dat Capellenaren uit de verschillende wijken gemakkelijker het Centrum, het IJsselland Ziekenhuis en de verschillende metrohaltes kunnen bereiken. Aanvullend vervoer dat we opzetten met partners als de RET waarvoor we veel vrijwillige chauffeurs nodig hebben. Overigens vind ik het fantastisch dat direct na een oproep de eerste chauffeurs zich al spontaan hebben gemeld. Capellenaren, blijf dat doen. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de gewenste 45 vrijwilligers, vrouwen en mannen, spoedig gaan vinden.”

Ook de vorige maand aangetreden voorzitter Paul van Gink van de Buurtbusvereniging Capelle heeft er veel zin in:

“Het is een lang gekoesterde wens van veel wijkbewoners, en ik vind het leuk om mijn steentje te kunnen bijdragen aan de realisatie van deze buurtbus. Als iedereen een duwtje geeft, krijgen we onze buurtbus snel aan het rijden.”

De functie
De buurtbus is een 8-persoons bus. Voor de vaste route met twee voertuigen zijn (minimaal) 45 vrijwilligers nodig. Chauffeurs volgen kosteloos een opleiding die wordt aangeboden door de Buurtbusvereniging Capelle aan den IJssel en de RET. Daarna kunnen ze worden ingedeeld in het rooster.

Samenwerking
De buurtbus is een samenwerking tussen de gemeente Capelle aan den IJssel, de Buurtbusvereniging Capelle aan den IJssel (BVC), de Wijkoverlegplatforms (WOP’s), de RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De voorkeursroute voor de buurtbus Capelle aan den IJssel is opgesteld door de RET en is afgestemd met de Wijkoverlegplatforms.

Foto's: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 mei 2019