Getransformeerd kantoorgebouw 'The Aquarius' opgeleverd in Capelle

  • dinsdag 23 april 2019
  • Redactie

Behalve het Rivium ondergaat ook het bedrijventerrein aan het Roer en de Barbizonlaan de komende jaren een transformatie naar werk- en woongebied.ed.

Gisteren, woensdag 17 april, opende wethouder Dick van Sluis samen met ontwikkelaar Certitudo in het bijzijn van enkele nieuwe bewoners 'The Aquarius'. In het voormalige kantoorpand aan het Roer 288 zijn 42 appartementen en studio's opgeleverd.

In 2018 werd er gestart met de transformatie van het kantoorpand Roer 288. The Aquarius biedt bewoners 42 luxe afgewerkte huurappartementen en studio's met 32 m2 tot 75 m2 woonoppervlak. Op het dak van het gebouw is een gezamenlijk buitenterras gecreëerd. Dat getransformeerde appartementen in trek zijn blijkt wel. Alle appartementen zijn verhuurd en de nieuwe bewoners hebben er hun intrek genomen.

Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling):

"Leegstaande kantoren in Capelle zijn me een doorn in het oog. Als het dus maar een beetje kan, proberen we als gemeente Capelle ontwikkelaars te ondersteunen bij het transformeren ervan tot nieuwe woningen. De nog steeds groeiende vraag naar woningen helpt daarbij."

Van bedrijventerrein naar woongebied
The Aquarius is het tweede appartementencomplex op het Capelse bedrijventerrein, bijna 10 jaar geleden werd Barbizonstaete gerealiseerd. De komende tijd volgen er meer transformaties in deze omgeving. Het pand naast Aquarius krijgt 51 appartementen. Ook zijn er plannen ingediend voor het pand aan de Barbizonlaan 1 voor de realisatie van 54 appartementen.

Certitudo, ontwikkelaar van 'The Aquarius' levert eind 2019 nog eens 76 huurappartementen op in een voormalig kantoorpand aan de Wormerhoek 14. 'The Scorpio' heeft verschillende appartementen met oppervlakten van 35 m2 tot 70 m2. Hier zijn nog enkele studio's en appartementen beschikbaar. Omwonenden worden binnenkort tijdens een bewonersbijeenkomst bijgepraat over de plannen hiervoor.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 23 april 2019