Josien van Cappelle naar Hoogheemraadschap

  • maandag 1 april 2019
  • Redactie

Het D66 gemeenteraadslid Josien van Cappelle maakt de overstap naar het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Josien van Cappelle stond tweede op de lijst van Water Natuurlijk en werd op 20 maart met een groot aantal voorkeursstemmen verkozen.

Josien van Cappelle was meer dan 12 jaar raadslid in Capelle en in de periode 2012-16 was zij wethouder voor D66 in die gemeente.  De overstap kwam voor de fractie niet onverwacht. Josien had zich al eerder kandidaat gesteld voor Water Natuurlijk.

Pieter Holkamp, fractievoorzitter D66 Capelle, betreurt het vertrek: 

“Met de overstap van Josien verliezen we een bijzonder kundig, ervaren en gedreven raadslid. Maar bovenal een plezierig en positief mens met wie het goed samenwerken was.”

De fractie en het bestuur van de afdeling zijn Josien dankbaar voor het vele werk dat zij in de afgelopen jaren voor D66 heeft verzet. Zij wensen Josien heel veel succes als lid van het Algemeen Bestuur van het hoogheemraadschap.

Naar verwachting wordt in de eerstvolgende raadsvergadering op 15 april Zinho Schelkers als opvolger benoemd. Zinho heeft het afgelopen jaar als burgerraadslid deel uitgemaakt van de D66 fractie.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 1 april 2019