Leefbaar Capelle wil aanpak verkeersproblematiek

  • dinsdag 19 maart 2019
  • Redactie

Tijdens de Raadsvergadering van 18 maart 2019, presenteerde de fractie van Leefbaar Capelle een motie, daarin ondersteund door een groot gedeelte van de raad, waarin zij aandringt op aanpak van de verkeersproblematiek in Capelle. Het college wordt opgeroepen het maximale te doen zodat bij de keuze voor een nieuwe oeververbinding de verkeersproblemen voor Capelle het best worden aangepakt.

Ook bij een keuze voor de nog te realiseren oeververbinding met de Oost-Oost variant Ridderkerk-Krimpenerwaard is waarschijnlijk nog niet alle verkeersoverlast verdwenen. Daarom wordt het college ook gevraagd een analyse te doen op alle mogelijke varianten, hierbij de inwoners van Capelle te betrekken en het resultaat te bespreken met de gemeenteraad

Zij beseft dat de gemeenteraad niet gaat over de besluitvorming in deze, maar vindt het van belang dat de gemeente Capelle aan den IJssel aan de minister van I&W haar zorgen en standpunt kenbaar maakt.

De grenzen van wat de ondertekenaars van de motie in Capelle aan den IJssel aan verkeersoverlast acceptabel vinden zijn inmiddels overschreden en mogen niet steeds verder worden overschreden, zeker niet nu er echt perspectief op verbetering kan gaan komen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 maart 2019
Geen andere berichten van 2019-03-19 gevonden.